HU/EN

InclinoNet

InclinoNet - a balesetek megelőzéséért

Gyakorta hallunk olyan híreket, hogy löszfalak vagy éppen vasúti töltések mozgásának következtében balesetveszélyes helyzetek, esetenként balesetek is előfordulnak, de megemlíthetjük itt akár a vörösiszap-tároló gátjának átszakadását is, mely hasonló hatások eredményeképp következett be. Ezeknek az objektumoknak a megfigyelése nem egyszerű feladat, hiszen kiterjedt területűek, lakatlan vagy lakóövezetek határán találhatók, illetve a feltételezett mozgások geodéziai mérésekkel igazolhatók.

 

Unicomp InclinoNet - a balesetek megelőzéséért

Rendszerünk nem célozza meg a földtani mérések teljes kiváltását, de lehetővé teszi a folyamatos megfigyelést akár néhány száz méteres felbontásban, és mindezt alacsony költségvetésen.

A InclinoNet (Inclinometer Network) projekt célja tehát egy olyan szoftver-hardver rendszer kifejlesztése, mely alkalmas nagyobb területek, elsősorban partoldalak, töltések, löszfalak mozgásainak monitorozására, lassú és gyors folyamatok észlelésére vezeték nélküli szenzorhálózatos technológiával.

Projekttermékünk vagyon és életvédelmi rendszerekhez adhat egy igen hatékony eszközt, mely képes a terepen történő adatgyűjtésre, az adatok továbbítására és azok megjelenítésére.

 

további információk

 

Unicomp InclinoNet - a balesetek megelőzéséért